The images below are is the House Built Into the City. It is a residential project pf Fran Silvestre Arquitectos. This project was completed in 2014. The House Built Into the City is located in the city centre of Valencia, Spain on the first floor of a five-storey building. This project is remodels two apartments that have been joined together, radically altering the former layout. According to the developer, the proposal clearly differentiates day and night areas. Both of them articulated around a spacious corridor which allows a clear flow from one room to another, and provides the whole space with an overall homogeneous concept. The living room and dining room have been enhanced to maximum effect through large windows, opening onto a large terrace with plants facing the inner courtyard of the block. The kitchen is visually connected to the dining room by means of almost unnoticeable sliding glass doors. The bedrooms and bathrooms are located against the fa├žade of building and party walls. The main bedroom gives onto one end of the terrace, the part where the small pond is located, in turn allowing views and natural daylight into the inner bathroom.

The living room is minimalist with darkwood floor. This simple room furnished with L-shaped sofa, a black end table, a dark brown armchair and a round side table. The simplicity and minimalism concept continue to another room, one of which is the kitchen area. The kitchen is located on the next room of living area. The kitchen is spacious enough, supplemented by white cabinetry and white backsplash. A long kitchen counter provide comfy meals area for four. The minimalist master bedroom features a soft gray bed in king size. A creative bookshelves stands on the bedside area. This bedroom completed with private bathroom. The bathroom is modern, dominated by white color. A white painted soaking tub, floating vanity with double sinks and stylist taps enhance the modern appeal of this bathroom.